Harry Potter

Nemrégiben Angliában jártam, ahol több híres bűvész is tevékenykedik. Ennek az országnak és írónőjének J.K. Rowlingnak köszönhetjük a milliók által imádott Harry Potter könyv-és filmsorozatot. Hogy a milliók kifejezés mennyire nem túlzó, mi sem bizonyítja jobban, mint az ottani egyik élményem. Egy átlagos keddi napon Londonban sétálgatva fedeztem fel azt a pályaudvart, ahol a film egyik híres jelenetét forgatták. Ha hiszitek, ha nem, ez a hely, nemcsak a filmben, hanem a valóságban is létezik, London központjában, a King’s Cross pályaudvaron.

bűvésztrükk lemásolás0

Na, nem, kedves olvasóim, ez nem egy olyan poszt lesz. A mai bejegyzés egy sokkal csúnyább dologról szól: azokról a bűvészekről, akik nem átallanak más bűvészektől trükköket, illúziót csenni. Mert inspirálódni lehet – de valamit egy az egyben ellopni az bűn! A mai bejegyzés tehát arról szól, hogyan tanuljunk becsületesen másoktól, és hogyan alakítsuk át úgy, hogy ne lopás, hanem egy új trükk összeállítása legyen belőle. Olvass tovább!

lui

„Lui, te most bűvész vagy, illuzionista, vagy mentalista?” – kérdezik sokan, és bevallom őszintén, én is hibás vagyok egy kicsit abban, hogy a fogalmak így összemosódnak a fejekben: a magyar nyelv szépségeit kihasználva sokszor használom szinonimaként a mágiához kapcsolódó kifejezéseket. Pedig a valóságban igenis van különbség a bűvészet egyes fajtái között. A mai cikk célja, hogy kiköszörüljem ezt a csorbát, és elmeséljem, mi micsoda a bűvészet világában:) Tarts velem, olvass tovább!

Lui bűvész álma

Bűvészet: hobbi vagy hivatás?

 „Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és akkor soha többé nem kell majd dolgoznod az életedben.” így szól Harvey MacKay híres mondása. Szerencsés vagyok, mert a hobbim a hivatásom, és munkaidőben is azzal foglalkozhatok, amit szeretek. De ez tényleg szerencse kérdése? A mai bejegyzésben mesélek arról, hogyan lett belőlem bűvész, és hogy mennyit segített a szerencse abban, hogy a hobbim legyen a hivatásom. Tanulságos lesz, ígérem!

húsvéti bűvész

Hamarosan itt a húsvét, jön a nyuszi, hogy piros tojást, és más, kedves kis ajándékot hozzon a gyerekeknek. De mi jut még eszünkbe a nyusziról? A bűvész varázskalapja, amiből ez a tapsifüles váratlanul előbújik, mindenki legnagyobb meglepetésére – hiszen a cilinder korábban üres volt! Beszélgessünk ma egy kicsit arról, hogyan is kerül a nyuszi a kalapba, avagy mi az állatok szerepe a bűvészkedésben… A cikk végén pedig őszinte vallomást teszek!

Varázs Show csapata

Egyszer volt, hol nem volt, gondoltam egy nagyot, felkértem 3 fantasztikus bűvésztársam, és olyan Varázs Show-t kreáltunk, amilyennek párja nincs. És hogy ez a különleges attrakció országos legyen, világgá, azazhogy országgá megyünk vele! Tovább is van, mondjam még...? Kattints a részletekért!

Verd át a bűvészt

Mindannyian tudjuk, hogy a bűvészet részben csak trükk, illúzió, a mágus „átver” minket, mégis szeretünk hinni a varázslatban. De mi van akkor, ha a bűvészt verik át? Kipróbáltuk Velencén, egy autót ígértünk annak, aki át tud verni!

Hírös emberekkel a Hírös7 fesztiválon - Lui bűvész

Augusztus 20-án 8 000 ember előtt léptem fel, és nem csak az Új Kenyeret és a nemzeti zászlót varázsoltam el, hanem néhány híres musical-sztárt is egy különleges, zenés-táncos-mágikus produkcióval. Kattints, olvasd el az élménybeszámolómat, és nézd meg az előadás legizgalmasabb pillanatait!

A bűvésztábor mindenkit elvarázsolt - luibuvesz.hu

Limuzin, bűvös kalandok, mágikus nappalok és egy csipet éjszakai varázslat – így lehetne összefoglalni a 2019-es bűvésztábor izgalmas 3 turnusát. A gyerekeket exkluzív fogadtatás és különleges kulisszatitkok várták, és egy igazán varázslatos pizsama-party. :) Kattints és olvasd el a tábori beszámolót!

Egy bűvész karácsonya – és szilvesztere

Kíváncsi vagy, hogyan ünnepelnek a bűvészek? A karácsony természetesen mágikus hangulatban zajlik nálunk, ilyenkor jön igazán jól az a sok különleges képesség, ami egy bűvészben rejtőzik. Olvass tovább és elmesélem, milyen, amikor igazán varázslatos az ünnep!