Hihetetlen Harry Potter láz

Biztos emlékeztek arra, hogy innen indul az a vonat, ami egyenesen a roxforti Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolába repíti az ifjú varázslótanoncokat. Ahhoz azonban, hogy eljussanak a 9 és3/4-ed vágányhoz, egyenesen a falnak kell szaladniuk a 9 és 10-es peron között.

2_vonat

Azt gondoltam naivan, hogy hétköznap lévén odamegyek, és egyedüli turistaként körbefotózom a helyet…hát nem így történt. Már sejteni lehetett, hogy sokak zarándokhelye ez a pályaudvar, hiszen amikor elkezdtem volna kérdezni egy ottani rendésztől, hogy merre találom a vágányt, talán a „Sorry, can you help me” mondatig jutottam, mire a szavamba vágott, hogy „9 and ¾ platform”??.          

Akkor már gondoltam, hogy valószínűleg nem én voltam aznap az első turista, aki ezt kereshette. Ahogy közeledtem a 9-10-es vágány felé, már kirajzolódott egy tömeg, akik egy fal előtt várakoznak hosszú, tömött sorokban. Azért, hogy ne zavarják a forgalmat, nem a vonatok között alakították ki ezt a vágányt, hanem előtte egy falrészt csináltak meg úgy, hogy előtte nyugodtan várakozhassanak a turisták. A sejtelmes zene is stimmelt, az ottani hangszórókból folyamatosan szólt egy pár perces válogatás. Természetesen én is beálltam a sorba, hogy készíthessek egy fotót a híres fal előtt.

Nagyjából 15-20 percet várhattam, így addig volt időm megfigyelni a jól működő „Potter-bizniszt”.

A falnál egy félig betolt bőröndös kocsi, sőt még egy fehér bagoly is volt. Egy profi animátor koordinálta és szórakoztatta a turistákat, aki mindenkinek adott a nyakába igazi griffandéles sálat, szemüveget, varázspálcát.

shop

A „csimm-bumm cirkusz” másik főszereplője a fotós volt, aki mindenkiről elkészítette az élményfotót, amit a fal mellett lévő Harry Potteres shopban lehetett megvásárolni. Ha valaki nem kérte a fotót, természetesen ingyen is bárki odaállhatott és pózolhatott. A boltban volt minden, ami egy igazi rajongónak nagy kincs lehet: bögrék, pulóverek, sálak, szebbnél-szebb varázspálcák, érmék, vonatjegyek, stb. Történt egy érdekes dolog miközben várakoztam. Egy londoni TV társaság épp a helyszínen forgatott. Megszólítottak a tömegben és kérdezték, hogy honnan érkeztem és mivel foglalkozom.

lui tv műsor

Amikor mondtam, hogy bűvész vagyok, felcsillant a szemük és persze rögtön szerettek volna látni egy gyors trükköt. Mutattam nekik egy mikromágiát, egy gyors pénzeltüntetést, ami nagyon tetszett a riporternek. Bűvész szemszögből vizsgálva, jó volt látni, hogy még ma is ilyen lázba hozza egy varázsló története az embereket. Ha tehetitek, látogassátok meg Londonban ezt a pályaudvart, és nézzétek meg, milyen ügyesen építik Harry Potter imidzsét tovább.

vagany_foto

 

Tartsatok velem legközelebb is!