Hírek 3/3

Interaktív bűvész-füzet 2 - Lui bűvész

Hogyan tanulnak ma a bűvészek? A múltkori cikkben már megírtam röviden, „hogyan készül a bűvész”, de ma egy teljesen új tanulási módszerről fogom lerántani a leplet.

Valami újdonságot varázsolok elő a bűvészcilinderemből, olvass tovább és tarts velem!


Hogyan “készül” a bűvész

Az interneten körülnézve nem igazán találunk bűvész-egyetemet, de még OKJ bűvész-tanfolyamot sem. A Roxfortba csak mágikus képességekkel lehet bejutni, mugli bűvészeket ott sem okítanak. A bűvész nem úgy készül, hogy „végy egy kiló lisztet, kiskanál mágiát, egy csipet show-t…” Akkor mégis hogyan lesznek a bűvészek? Rövid összefoglaló a bűvészképzés múltjáról, jelenéről… és jövőjéről?


A bűvész, aki mégsem kapott kosarat

Egyik „hobbim”, hogy hírességeknek bűvészkedem: ha egy nemzetközi sztár Budapestre jön, mindent megteszek, hogy lenyűgözhessem egy-két trükkel. Bűvészként a lehetőség sokszor adja magát – olykor a szervezők kérnek meg, hogy szórakoztassam a hírességet – máskor azonban komoly bűvésztrükkökhöz kell folyamodnom, hogy találkozhassak a kedvenceimmel. No meg persze nem árt némi emberismeret is… Olvass tovább és elárulom, hogyan sikerült bemutatkoznom a Harlem Globetrotters csapatának!