A bűvész, aki mégsem kapott kosarat!

Egyik „hobbim”, hogy hírességeknek bűvészkedem: ha egy nemzetközi sztár Budapestre jön, mindent megteszek, hogy lenyűgözhessem egy-két trükkel. Bűvészként a lehetőség sokszor adja magát – olykor a szervezők kérnek meg, hogy szórakoztassam a hírességet – máskor azonban komoly bűvésztrükkökhöz kell folyamodnom, hogy találkozhassak a kedvenceimmel. No meg persze nem árt némi emberismeret is… Olvass tovább és elárulom, hogyan sikerült bemutatkoznom a Harlem Globetrotters csapatának!

Harlem Globetrotters csapata és Lui bűvész

Hogyan találkozhat az ember celebekkel? Némi furfanggal és trükkel:) Már meséltem arról, milyen volt Jonathan Rhys Meyers kézdublőrének lenni, és hogyan vertem át a biztonsági őrt, hogy találkozhassak Liza Gerrard-dal. Ma arról mesélek, hogyan segített hozzá egy kis emberismeret ahhoz, hogy bűvésztrükköket mutassak be a Harlem Globetrotters csapatának. :)

 

15 évnél régebbi Lui

Ha már úgyis népszerű a 15 éves kihívás a Facebookon, megragadom az alkalmat, hogy elmeséljem: Lui bűvész is volt gyerek, 15+ évvel ezelőtt még én is csak tátott szájjal bámultam a mágusokat, illuzionistákat, és mindenkit, aki el tudta varázsolni a közönséget.

gyerek-300x300

A Harlem Globetrotters is valami ilyesmi volt a szememben: bár tudtam, hogy nem varázslat, amit művelnek, mégis lenyűgözve bámultam őket a tévében, és persze folyamatosan rágtam anyukám fülét, hogy szeretném őket élőben is megnézni.

 

Amikor a hivatalos út nem járható

El kellett telnie néhány évnek, mire sikerült ezt a gyerekkori álmomat (is) teljesíteni: amikor a viszonylag közeli múltban meghallottam, hogy Budapestre jönnek, tudtam, hogy személyesen is találkozni akarok velük. Ahogy azt illik, annak rendje és módja szerint felvettem a kapcsolatot a menedzserükkel, és megkérdeztem, hogy tarthatnék-e nekik egy rövid bemutatót bűvészetemből.

A válasz sajnos nemleges volt. A csapatnak nagyon szoros volt a programja, csak rövid tartózkodást terveztek Budapesten, napközben főleg edzéssel, esténként pedig előadással töltötték az időt.

De sejtettem, hogy nem csak az edzőtermet fogják látni szép városunkból…

Legyünk őszinték: a Harlem Globetrotters fiatal, életerős srácokból áll, akik igazi sztárként járják a világot. Nem kellett hozzá sokat gondolkodni, hogy kitaláljam: nem fogják az egész éjszakát a szobájukban tölteni, miközben Közép-Európa egyik híres-hírhedt partifővárosában járnak.

Egészen véletlenül megtudtam, hogy melyik szállodában szállnak meg, és egészen véletlenül volt egy ismerősöm az adott szállodában. Tőle kértem egy aprócska szívességet: csak annyit, hogy szóljon, amikor a srácok elindulnak felfedezni a budapesti éjszakai életet.

Hajnali fél 1-kor csörgött a telefonom: a csapat most indul a városba. Nosza, több sem kellett, kocsiba ültem, zsebre vágtam a kártyát és hamarosan a szálloda halljában ücsörögve vártam, hogy visszatérjen a jókedvű társaság.

kep_206-768x1024

Amikor „hazajöttek”, udvariasan megszólítottam őket, elmeséltem, hogy nagy rajongójuk vagyok, és szeretnék egy közös képet készíteni – mellesleg pedig megemlítettem, hogy amúgy bűvészként vagyok ismert. Innentől már kifejezetten kérték, hogy mutassak nekik néhány trükköt. :)

Természetesen a bűvészet mindig izgalmas, és lenyűgöző, ezért pár perc varázslat után azt vettem észre, hogy már nem csak a csapat áll körbe, és bámulja leesett állal a bemutatót, hanem a szálloda többi éjszakai vendége is körém sereglett, és hatalmas „Wow!” „Fantastic!” „Oh, man!” kiáltások közben kápráztathattam el hajnali közönségemet.

Ez a trükk is jól sikerült, végre találkozhattam gyermekkorom egyik meghatározó csapatával. :)

 

Hozzászólások

Még senki nem írt hozzászólást.

Új hozzászólás