El(ő)varázsoltam a Mikulást!

Hogyan képes bejutni a Mikulás a kéménybe? Mi van azokkal a lakásokkal, amelyeknek nincs kéménye? Hogyan csempészi be a kiscsizmákba az ajándékot a fehérszakállú a panellakásokban? Elárulom: varázslattal! Olvass tovább, mert ma lerántom a leplet a Télapó varázslatos titkairól…

A misztikus Mikulás-mágia

A Mikulás történetét talán már mindenki ismeri: a legenda szerint a 3. században élt egy jó szívű püspök, aki aranytallérokkal ajándékozta meg a szegény ember 3 lányát, akiknek nem telt hozományra. Miklósnak köszönhetően azonban mind a 3 lány férjhez ment, és valószínűleg boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Hogyan lehet ez? Hogyan juthat el a jóságos segítő minden gyerekhez egyetlen éjszaka alatt? Hogyan adományozhat a püspök még több mint 9 évszázaddal a halála után? Hogyan játssza ki a zárt ajtókat, riasztókat, házőrző kutyákat és hogyan juttatja el az ajándékokat a gyerekeknek? Hogyan máshogy, mint mágiával?

Amikor a mágus besegít

Magam is első kézből tapasztalhatom meg a Mikulás varázslatos képességeit minden évben, hiszen én vagyok az egyik leglelkesebb segítője. 🙂

A 17. kerületi Kalandpark Játszóházban ugyanis minden évben nagy Mikulás-ünnepet rendeznek: a hagyomány 2009-ben kezdődött, és mára már olyan sokan jelentkeznek, hogy idén 6 közönségtalálkozót is kellett szervezni. Hiába, népszerű az öregúr. 🙂

Ám mivel a Mikulás nem szeretné elárulni a szakmai titkokat még a gyerekeknek sem, ezért a szokásától eltérően ezekre a találkozókra egy bűvész segítségét veszi igénybe: minden évben én varázsolom elő a Télapót változatosabbnál-változatosabb formákban.

Mikulás Lui bűvésszel

Volt olyan év, amikor egy bűvészdobozból bújt elő. Volt, amikor a Bahamákról jelentkezett be videón, majd nyaralását megszakítva hirtelen a játszóházba teleportált a gyerekek kedvéért. És volt olyan, hogy a szomszéd ház tetejéről integetett – majd egyszer csak ott termett a gyerekek között!

Mikulás a ház tetején

Az „igazi” Mikulás

Mikulás természetesen csak egy van, de földi helytartóból több is akad; ez is része a varázslatnak, hogy egyszerre több helyen is tudjon lenni. Közülük a „legigazibbnak” a finnországi Joulupukki-t tartják, akivel nekem is volt szerencsém találkozni 2002-ben, ahol a Fővárosi Nagycirkusz teljes gyerekközönsége előtt hipp-hopp elővarázsoltam egy dobozból.

Ez több mint 10 éve történt, és azóta már nagyon sokszor találkoztam a Mikulás képviselőivel, de elárulhatom, hogy olyat, mint Joulupukki nem láttam még egyet. Még hónapokkal a műsor után is finom karácsonyillat áradt a bűvészdobozomból, valahányszor kinyitottam – fenyő, sütemény és csokoládé semmivel össze nem téveszthető kavalkádja.

Lui bűvész és Joulupukki
Joulupukki

Azóta valahányszor Mikulással találkozom, mindig ez az illat jut ez eszembe – és ez így volt most hétvégén is, amikor a már említett Kalandpark Játszóházban varázsoltam elő a Télapót. Idén már 6 műsorunk volt együtt, ami most is nagyon varázslatosra sikerült. Az idei évben egy igazi kandallót építettünk és úgy döntöttük, hogy most a klasszikus módon, kéményen keresztül érkezzen a Mikulás. Természetesen nagy volt a meglepődés, gyerekeknél, szülőknél egyaránt.

Már most töröm a fejem, hogy jövőre milyen varázslattal hozzuk el a Mikulást…

Pillanatképek az Ünnepségről

 

 

Hozzászólások

Még senki nem írt hozzászólást.

Új hozzászólás